söndag 30 september 2012

Never quit


Vid någon tidspunkt, i de olika resorna vi har genom livet, kommer vi till en punkt där vi känner att vi vill ge upp. Ibland kan vi ge upp innan vi ens har börjar och andra gånger vi ger upp precis innan vi är på väg att göra det stora genombrottet som vi med så mycket ansträngning har försökt uppnå.Jag har skapat den här listan med 22 skäl till varför du aldrig ska ge upp, så jag kan inspirera dig att hålla igång! Och jag hoppas att du kommer att finna det du strävar efter innan du ger upp...

1 - Så länge du lever är allt möjligt 

 Den enda giltiga ursäkt du har att ge upp är om du är död. Så länge du lever (är frisk och fri) kan du välja att fortsätta att kämpa tills du slutligen lyckas.

2 - Var realistisk

 Chansen att bemästra något första gången du gör det är nästan obefintlig. Allt tar tid att lära sig och du kommer att göra misstag. Lär av dem.

3 - Michael Jordan 

Förmodligen den bästa basketspelaren genom tiderna. Han tillskriver sin framgång till alla sina misslyckanden. Han gav aldrig upp även när han visste att han hade missat över 300 skott eller när hade missat vinnande skott i spelet många gånger. Varje gång han blev knockad kom han tillbaka igen.

4 - Lance Armstrong 

Lance fick diagnosen allvarlig cancer som hade spridit sig över hela hans kropp. Han hade cancerceller i storlek som golfbollar i lungorna. Trots alla odds övervann han cancern och bestämde sig för att vinna Tour de France 6 gånger på varandra följande år i rad.

5 - Muhammed Ali 

"Smidigt som en fjäril, sticker som ett bi". Muhammed Ali är en av de bästa boxarna i världen. Han förlorade endast 5 matcher och vann 56 segrar och han var den första boxaren att vinna linjära mästerskapet tre gånger. Detta är en kille som bokstavligen vet hur man ska upp på benen igen efter att ha blivit knockt down.  

6 - Mannen som skapade Marathon 

För väldigt länge sedan sändes en atensk härold till Sparta för att be om hjälp när perserna landadade i Grekland. Det sades att han sprang 240km i 2 dagar och efter det att han sprang 40 km till för att tillkännage segern av grekerna för att sen kollapsa och dö av utmattning.  
Om du någonsin känner saker är svåra, föreställa dig hur det skulle vara att springa 240km på 2 dagar. (Försök inte, eftersom du kan dö av det, men använder det som inspiration).

7 - Chris Gardner - strävan efter lycka 

Har du sett filmen "The Pursuit of Happiness"? Den är baserad på berättelsen om Chris Gardener, en man som gick för det lägsta av det lägsta av alla nivåer, där de flesta människor skulle ge upp (inga pengar, inget jobb) till det högsta av topparna (en miljonär med sitt eget investeringsföretag). Om du någonsin tänker på att ge upp, titta på den här filmen först!

8 - Kanye West 

Jag är ganska säker på att du har hört talas om rapparen Kanye West. Läs hans berättelse. Han är en stor inspirationskälla för mig och visar att du kan gå från att ha väldigt lite till att vara bland de mest kända och respekterade människorna i världen.


9 - Nelson Mandela 

Kampanj för rättvisa och frihet i sitt Sydafrika. Tillbringat 20 år i fängelse för sitt motstånd mot apartheid. Vid frigörandet helade han såren efter apartheiden genom sin storsinta inställning till sina tidigare politiska fiender.


10 - Du är stark 

Du är starkare än du tror. Ett liten bakslag är inte tillräckligt för att stoppa dig från att uppnå dina mål. Inte heller 10 eller 100 eller 1000 motgångar.

11 - Bevisa dig själv

 Du vill inte bli känd som någon som är svag och ger upp. Gå ut och visa dig till världen och dig själv att du kan. Du kan och kommer att uppnå vad du föresatt dig att göra. Den enda gången du misslyckas är när du ger upp.

12 - Har det gjorts tidigare? 

Om någon annan kan göra det så kan du. Även om det bara är en annan person i världen som har uppnått det du har föresatt sig att uppnå, bör det vara skäl nog för dig att aldrig ge upp.

13 - Tro på dina drömmar 

Sälj inte dig själv. I livet kommer det att finnas många människor som kommer att försöka att stoppa dig ifrån dina drömmar, när du berättar till dom vad du vill uppnå. Låt inte någon förstöra dina drömmar.

14 - Din familj och vänner

Låt människor du älskar och som gör världen till din inspiration att fortsätta och framhäva dig. Kanske du måste prova en annan vinkel, studera mer eller träna mer men ge inte upp!

15 - För att jag säger det till dig

Inte för att jag är någon form av guru eller Gudomlig figur, men om du vill ge upp så gör det inte. Bara för att jag säger det.

16 - Det finns människor som har det värre

Just nu finns det många människor som är i en sämre situation och miljö än vad du är just nu. Funderar du på att ge upp att springa 5 mil per vecka? Tänk på de människor som är oförmögna att ens gå och hur mycket de skulle ge för att kunna springa 5 mil varje dag.

17 - Förbättra vår värld 

När du uppnår vad du ger dig ut för att uppnå kan du använda din framgång att göra skillnad för världen eller andra människors liv.

18 - Get Rich or Die Trying 

Liksom Fiddy (50 cent) säger: "Bli rik eller dö medan du försöker". 50 Cent är rik, han gjorde det (även om han blev skjuten 9 gånger). Möt din rädsla och ta inte den enkla vägen ut genom att ge upp.

19 - låt de som hatar hata

Det kommer alltid att finnas hatare. Det kommer alltid att finnas gott om nejsägare och människor som försöker dra ner dig. Bry dig inte om dem och låt inte vad de säger komma till ditt hjärtat. Låt hatare hatar och du fortsätter att tro på dig själv.

20 - Du förtjänar att vara lycklig

 Låt aldrig någon säga något annat. Du förtjänar att vara lycklig och du förtjänar att ha framgång. Behåll detta tänkesätt och ge aldrig upp tills du når din destination!


21 - Inspirera andra 

Vara en inspiration för andra genom att vägra att ge upp. Vem vet vad någon annan kan få eftersom du aldrig gav upp och i sin tur inspirerade dem att inte ge upp.

22 - Du är så nära 

Ofta när du känner att du vill ge upp och du är på väg att ge upp är du så nära att göra en enorm succé. Seth Godin har skrivit en fantastisk bok om detta som heter "The Dip" - en fängslande läsning som lär att vid varje given tidpunkt är du alltid bara ett hjärtslag från din framgång.

This is how winners are made - THEY NEVER QUIT!!
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar